ISRAEL 8–15 November 2022

Bakgrund:

Den heliga staden Jerusalem är staden som Rikard Lejonhjärta ämnade att erövra men aldrig lyckades med. Israel är ett land fyllt av militärhistoria och mängder av spännande platser som till exempel ett av världens största pansarmuseum och klippfästningen Masada som stod emot två års romersk belägring.  

På vår resa gör vi historiska nedslag vid kända platser som också ger en större förståelse för dagens konfliktfyllda situation. Denna moderna konflikt är ett resultat av att egyptier, greker, romare, korsriddare, turkar, fransmän, britter, araber, israeler och stormakterna med sina ombud som har agerat och fortsätter att agera i området.

Res med Pennan & Svärdet till Israel och upplev korsriddarnas historia i Akko, Megiddo som myntat Harmageddon, Akko som erövrades av Napoleon och mycket mer!

 

Höjdpunkter:

+ Få expertguidning av pansarofficeren Marco Smedberg
+ Upplev Jerusalems anrika historia och se klippmoskén på Tempelberget, al-Aqsamoskén och Klagomuren, Via Dolorosa, Heliga gravens kyrka och basarområdena.
+ Lär dig allt och se platserna där de avgörande striderna utspelade sig under sexdagarskriget 1967.
+ Besöka den israeliska arméns pansarcentrum, vars officiella namn är Yad La-Shiryon
+ Upptäck Masada, klippfästning, som under den romerska belägringen  år 72–73 e.Kr. slutade med att de judiska försvararna valde att ta sina liv. 
+ Bada i Döda Havet.
+ Upptäck platsen för Harmageddon, den forntida staden Meggido
+ Utforska Jaffa som erövrades av Napoleons trupper år 1799.   
+ Se Akko (Acre) som är en mer än 5 000 år gammal handelsstad vid Medelhavet. Korsriddarnas sista fäste.         
+ Utforska Golanhöjderna där ett av historiens större pansarslag stod under oktoberkriget 1973.
+ Besök den svenska ambassaden i Tel Aviv.