resor & evenemang

Planerade resor och evenemang

Tjernobyl – hösten 2021

Unna dig en långhelg i den kulturrika staden Kiev och besök Tjernobyl – platsen där tiden har stått stilla sedan 1986. Dessutom får du unikt med Pennan & Svärdet träffa några av de som var med vid saneringsarbetet efter olyckan.

Gålö – sommaren 2021

Kliv ombord robotbåten Ystad med kommendör 1. gr Gustaf von Hofsten och upplev flottans klassiska vatten i Stockholms södra skärgård. Dessutom ingår guidning av det stängda Gålöbasen som fortfarande är skyddsobjekt.

Bosnien-Hercegovina – hösten 2021

Under ledning av överste 1. gr Ulf Henricsson får du följa med på en unik resa till det Bosnien där han var chef för den svenska FN-styrkan BA01. Överste Henricsson kommer dela sina personliga upplevelser av kriget och utöver flera städer kommer du att få följa med ner i Titos enorma bunkerkomplex.

Överlevnadsutbildning i kustlandskap – sommaren 2021

En oförglömlig upplevelse där du under ledning av f.d. kustjägare, major Staffan Vestin, får lära dig överlevnad under en helg i Stockholms skärgård. Kunskap du kommer finna ovärderlig i både sjönöd och på land.

Normandie – 2022

Upplev Normandies landstigningsstränder under ledning av militärhistorikern och pansarofficeren Marco Smedberg. Dessutom får du följa det efterföljande slaget om Normandie där de allierade pressade tillbaka tyskarna. Denna resa har varit fullbokad i 15 år i rad!

Medlemsevenemang med Melker Becker – sommaren 2021

Följ med Melker Becker på ett unikt och exklusivt medlemsevenemang under jord! Platsen är hemlig men det kan avslöjas att den ligger i centrala Stockholm.

Poltava – hösten 2021

Upplev ödesslaget där den svenska stormakten mötte sin undergång. Den legendariske expertguiden överste 1. gr Einar Lyth kommer ge dig en oförglömlig upplevelse på slagfält och museum. Detta är en av Pennan & Svärdets mest populära resor.

Medlemskryssning – hösten 2021

Följ med Pennan & Svärdet ut på Ålands hav! Här kombineras den årliga högtidssammankomsten med spännande föreläsningar från en hel pluton svenska militärhistoriker.

Karelen – 2022

En resa i vinterkrigets spår och som var tänkt att bara genomföras till 80-årsminnet 2019 men på medlemmarnas begäras beslöts att erbjuda den igen. Här gör du flera nedslag på Karelska näset och längs den legendariska Mannerheimlinjen. Dessutom får du bo i den gamla svenskstaden Viborg.

MAKS Moskva Airshow – 2023

Med flyghistorikern och Rysslandskännaren Carl-Fredrik Geust får du besöka Moskva och dess mycket populära flyguppvisning och utställning. Här kommer du att få se mängder av olika stridsflyg, helikoptrar och civila flygplan från Ryssland och det forna Sovjetunionen.

Stilla Havet och Pearl Harbor – 2023

Pennan & Svärdet planerar att genomföra en resa till Stilla havet. Utgångspunkt kommer att vara Stilla havets pärla – Hawaii. Med Pearl Harbor och ett antal andra nedslag kommer du få ett helhetsperspektiv och uppleva de avgörande platserna för denna front under andra världskriget.

Robotbåt tur och retur Göteborg – Marstrand 2023

Färdas ståndsmässigt med robotbåten Ystad till Marstrand. Du garanteras en oförglömlig upplevelse i Göteborgs skärgård.

Stalingrad – 2023

Är du ens måttligt intresserad av andra världskriget är detta resan du måste göra! Följ med till det episka och blodiga slaget vid Stalingrad. Platsen som blev vändpunkten för Tyskland på östfronten och för hela utgången av kriget.

Vitryssland – 2023

Besök till det oförglömliga Minsk, Brest och ett antal flera platser. På denna resa får du bland annat uppleva Stalinlinjen – den befästa linje som skulle stoppa en invasion av Sovjetunionen. Bland alla värdefulla pärlor som kommer att besökas så finns en lunch på världsarvsslottet Mir inbokat.