blitzkrieg i Frankrike – Juni 2025

Bakgrund:

Slaget om Frankrike var en hård konflikt där  den tyska krigsmaskinen utplånade den allierade linjen i Ardennerna och tryckte tillbaka dem till den engelska kanalen, vilket resulterade i den ökända evakueringen av Dunkerque.

På denna krigshistoriska resa som leds av överste 1. gr Ulf Henricsson får du  chansen att få uppleva Blitzkrieget i Frankrike igenom Ardennerna och längs Sommedalen och se platserna där de avgörande striderna utkämpades sommaren 1940 ända fram till att de tyska styrkorna anlände till Paris den 14 juni.

Höjdpunkter:

+ Få expertguidning av  överste 1. gr Ulf Henricsson
+ Upplev striderna vid Ardennerna till Montcornet. Vi besöker krigsminnesmärket och krigsgravarna.
+ Besök Ardennernas krigsmuseum vid Novion-Porcien och titta på de franska pansarvärnskanonerna.
+ Upplev Sedan där de tyska styrkorna passerade  Meuse och lär dig allt om de hårda stridsvangsstriderna vid Stonne i maj 1940.
+ Besök Arras och lär dig om britternas försökt att stoppa Rommels pansarvagnar. Vi besöker krigsgravarna i Arras och Matilda stridsvagns museet i Beaurains. Vi besöker St.Eloi och tittar på Gort försvarslinjen med dess bunkrar.
+ Upplev Dunkirk och se stränderna, kanal försvarslinjen och lär dig allt om de allierades evakuering.  Dessutom besöker vi krigs- och minnesmärkena Dunkirk.