Pennan & Svärdet erbjuder sina medlemmar resor och evenemang både inom rikets gränser och till fjärran länder. Alla utlandsresor är guidade av experter, och evenemangen är utformade för att passa hela familjen.

 

Håll ut! 2018 års resor blir tillgängliga under november 2017.

 

 

Pennan & Svärdets militärhistoriska resor ger dig vidgade kunskaper och upplevelser

 

  • Pennan & Svärdets resor är till för oss medlemmar. Familjemedlem eller god vän kan medfölja och behöver inte vara medlem.
  • Studiebesöken är unika. De kan man inte göra som vanlig turist, utan bara med de särskilda expertguider som Pennan & Svärdet anlitar.
  • Följ med på en Pennan & Svärdet-resa 2017! Det blir en minnesrik upplevelse och du knyter även nya spännande kontakter bland deltagarna.

 

 

Du får ökad kunskap och minnen för livet

Pennan & Svärdet-resorna ökar, kompletterar och fördjupar de militärhistoriska kunskaper du har fått genom de böcker du har läst. En bra och välskriven bok kan ge en känsla av ”att vara med”, men denna upplevelse blir mer intensiv eftersom du befinner dig på de platser som skildras.

 

Du får de mest uppskattade och kunniga expertguiderna

Pennan & Svärdet har tillgång till de allra främsta och mest kunniga expertguider som står att få. De är våra reseledare, de är mycket uppskattade, engagerade och engagerande. Det upplever du inte alltid på andra resor du kan göra.

 


Per-Anders Lundström
Styresman för SMB

 

 

Vad får du ut av våra resor?

  • Du får delta i en resa särskilt anordnad för oss Pennan & Svärdet-medlemmar.

  • Du får kunskaper och inblickar i militärhistoriska skeenden som är svåra att få på annat sätt.

  • Du får uppleva den ojämförliga känslan av ”historiens vingslag” när du besöker ett berömt slagfält eller en annan berömd plats.

  • Du får vara med om programinslag som ingen annan erbjuder.

  • Allt detta levandegörs särskilt genom våra kunniga och entusiastiska expertguider.

  • Sist men inte minst: Pennan & Svärdets resor är bland de mest prisvärda du kan hitta.

 

 Håll ut! 2018 års resor blir tillgängliga under november 2017.

 

 

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!