Följ med på en spännande och fantastisk resa till Stalins Sovjetunionen

Året är 1934. Den stora svälten är precis över och Stalins stora utrensningar har ännu inte börjat. Vi följer med Litauens före detta Sverigeambassadör på en resa Sovjetunionen runt. Utländska delegationer – även från Sverige – inbjöds för att på nära håll studera ”det kommunistiska paradiset”. Bokens författare blev dock, till skillnad från de flesta andra samtida, allt annat än imponerad. Där andra tyckte sig skåda ett paradis, såg han Potemkinkulisser och ett befäst fattighus. Kommunismen är en av 1900-talets mörka ideologier. Den har miljoner och åter miljoner människoliv på sitt samvete. Den röda resan ger dig en skrämmande inblick i de psykologiska mekanismer som bidrar till att forma människor i ett totalitärt samhälle. Boken Den Röda resan är ett tidsdokument och en viktig samtida källa för Sovjetunionens historia.

 

Undermeny

Ej medlem ännu?

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!