Vi var där! är en militärhistorisk klassiker.

Precis efter krigsslutet intervjuade den kände brittiske militärhistorikern Basil Liddel Hart en rad betydelsefulla tyska generaler. Frågorna var djuplodande och svaren viktiga. Hur tänkte, resonerade och reagerade de tyska generalerna under andra världskriget? Nu kommer Vi var där! Tyska generaler berättar om andra världskriget i en ny bearbetad utgåva speciellt för SMB:s medlemmar. Finns inte på Internet, inte i bokhandeln, enbart i SMB.

 

Det är många frågeställningar som Liddell Hart söker svaret på till exempel de tyska pansartruppernas tillkomst, haltordern vid Dunkerque, bakgrunden till angreppet på Sovjetunionen, misslyckanden i Medelhavet, katastrofen vid Stalingrad, hur Röda armén var som motståndare, vanmakten i Normandie och sammansvärjningen attentatet mot Hitler den 20 juli 1944. Här framträder män som tyska arméns nestor fältmarskalk Gerd von Rundstedt, pansargeneral Hasso von Manteuffel, skaparen av det tyska pansarvapnet Heinz Guderian, Frankrikes baneman fältmarskalk Erich von Manstein, Kretas betvingare generalöverste Kurt Student och försvarsspecialisten generalöverste Gotthard Heinrici.
Generalerna svarar öppenhjärtigt då Liddell Hart redan var bekant för flera dem. Samtidigt hade Liddell Hart ett genuint intresse för deras åsikter och vad de upplevde krigsåren 1939-1945. Liddell Hart har lagt ner möda på att skapa en läsvärd och intresseväckande bok över de tyska generalerna som tjänade Hitler i historiens största krig.

 

I samma stund som Hitler utnämnde sig själv till det största militära snille som världen skådat var Tredje riket dömt till undergång. Men få, ytterst få, i det tyska militära etablissemanget vågade eller ville protestera. 

Undermeny

Ej medlem ännu?

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!