TP 87


Motor: 2 st Continental TSIO-520-E (2 x 300 hk)
Besättning: 2 + 10
Längd: 12,04 m
Spännvidd: 14,12 m
Höjd: 3,96 m
Max startvikt: 3 810 kg
Toppfart: 430 km/h
Beväpning: -
Antal i tjänst: 3
Reg. nr: 87001-87003
Förband: F 17, F 18, F 21 Marinen


Cessna 404 Titan

1975 meddelade Cessna att man utvecklade ett nytt tvåmotorigt kombinerat passagerar- och lastflygplan med beteckningen 404 Titan. Leveranser påbörjades i oktober 1976 och fram till hösten 1978 hade 195 exemplar lämnat fabriken i USA. Flygplantypen förekommer i ett flertal olika versioner och utföranden.

I samband med den intensiva jakten på främmande ubåtar i svenska farvatten på 1980-talet beslutades att extra medel skulle ställas till marinens förfogande för bl.a. utprovning av ny speciell elektronisk utrustning. Avsikten var att hyra några lätta flygplan som bärare av den nya utrustningen. Beslutsunderlag skulle under en begränsad period skaffas beträffande:


 

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!