Tp 4

 

Motor: 2 st Wright Whirlwind R 975 E3 (450 hk)
Besättning: 2 + sjukvårdare och patient
Längd: 10,40 m
Spännvidd: 13,00 m
Höjd: 2,87 m
Max startvikt: 2 710 kg
Toppfart: 285 km/h
Beväpning: -
Antal i tjänst: 1
Reg. nr: 007
Förband: F 4, F 21


Beechcraft 18R

Som ersättning för den i oktober 1938 totalhavererade flygambulans nr 4 beställdes våren 1939 i USA en Beechcraft 18R, till vilket riksdagen den 1 mars beviljade ett särskilt anslag. Flygplanet skulle komma att utrustas enligt de helt nya krav som ankom ett ambulansflygplan, utifrån de erfarenheter man dittills hade gjort beträffande denna typ av verksamhet. Bl.a. skulle den uppvärmda kabinen ha plats för två bårar och sjukvårdare. Vidare skulle flygplanet kunna opereras med såväl hjul-, skid- som flottörställ.

Det specialinredda flygplanet var färdigt för leverans i januari 1940 och skeppades i trälådor till Sverige och Göteborg, där det kom att monteras i "Blå Hangaren" på Torslanda i AB Götaverkens regi. Den 4 april 1940 kunde en första provflygning genomföras, av den legendariske ambulansflygaren fanjunkare Knut Gunnerfeldt, varefter det via F 1 flögs till sin slutliga stationeringsort F 4 Frösön, dit det ankom den 6 april.

Flygplanet godkändes den 9 april 1940 och gavs ursprungligen typbeteckningen Trp 4 men redan i juni ändrades denna till Tp 4. Dessutom kom flygplanet att benämnas "flygambulans nr 7" och ges det ej helt reglementsenliga registreringsnumret 007.

Från den 8 december 1941 överfördes flygplanet till F 21 i Luleå och kom där, i nästan tio år, att göra god och värdefull tjänst som flygambulans i de norra delarna av vårt land.

I samband med det geofysiska året 1951 uppsattes en internationell Sydpolsexpedition för att utföra forskning i Antarktis. En Tp 4, med civil registrering SE-BTX, ingick i nämnda expedition under åren 1951-1952. Detta kunde ske genom att ett nytt ambulansflygplan av typen Grumman Goose (Tp 81) hade inköpts för basering på F 21.

I september 1952 återkom flygplanet och återställdes för vidare tjänst i flygvapnet och kom att underställas tredje divisionen vid F 4 som lätt transport- och sambandsflygplan. På efermiddagen den 9 januari 1953 totalhaverarade flygplanet, till följd av vikning p.g.a. fel klaffinställning vid start från F 4. Föraren, den tidigare nämnde Knut Gunnerfeldt omkom, medan de tre övriga ombordvarande klarade sig.

Flygplan Tp 4 kasserades som totalhavererat den 7 augusti 1953.

 

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!