Sk 5

 

Motor: Mercedes D.II (120 hk)
Besättning:
2-3
Längd:
7,40 m
Spännvidd:
10,97 m
Höjd:
3,10 m
Max startvikt:
1 060 kg
Toppfart:
138 km/h
Beväpning:
-
Antal i tjänst:
1
Reg. nr:
66
Förband:
Malmen (F 3), F 5

 

 

Heinkel HD 35

I början av 1920-talet förstod man vid arméns flygväsende att en väl underbyggd utbildning var A och O för det expanderade militära flyget. År 1925 togs ett stort steg då flyg- och flygspanarskolans differentierade utbildning slogs samman till en och samma gemensamma utbildningsplan. Denna skulle i sin tur bilda mönster för det kommande självständiga flygvapnets flygskola. Enligt den nya utbildningsplanen behövde flygskolan flygplan för tre huvuduppgifter, nämligen HELA EXTEN OBS

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!